Cikkek

Kemenczés Rajnai rizling 2016

"Világosabb zöldessárga szín. Illata közepesen intenzív, minerális, fehér gyümölcsöket idéző. Ízében feszes szerkezetű, karcsú és ropogós savtartalmú, vibráló ízvilágú bor." VinCE magazin, 2018 május
"Őszibarackos, virágos, szőlős illat, pici fűszerrel. Élénk savak, lineáris korty, citrusok, őszibarack, alma és pici szőlő." Tovább a teljes cikkhez Borrajongó blog, 2017 december
"Ennél a bornál az árkategóriához képest maximális igényességet figyelhettünk meg, ugyanis rajnais palackban és DIAM dugóval lezárva került forgalomba. Frissen palackozott tétel. Élénk savai vibrálnak a szájban, a maradék cukor pedig szépen alkotja teljes egésszé az élményt. A kóstoló csapat egyértelműen a legjobb vételnek állapítja meg a sorból." Tovább a teljes cikkhez Truly About Wine, 2017 július

Kemenczés Zenit 2016

"Közepes intenzitású sárga szín. Illata intenzív, benne érett fehér húsú gyümölcsök, főleg őszibarack. Ízben is megfelelően telt, krémesen folyó és jó arányú, zamatos bor közepesen hosszú utóízzel." VinCE magazin, 2018 április
"Parfümös, fehér virágos illattal hívogat, majd a kortyban intenzív ízkavalkád bontakozik ki: fehér húsú barack, licsi, trópusi gyümölcsök, kis édességérzettel és enyhén kesernyés csavarral, emelkedett alkohollal. Jó savszerkezet, intenzív aromatika jellemzi." Tovább a teljes cikkhez Vinoport, 2017 október
"Benő mátrai alapanyagból készült zenitje kétség kívül kitűnő aperitif választás volt: savakban, illatokban gazdag, illat- és ízjegyeiben elsősorban fehér húsú, kissé túlérett őszibarack dominálnak némi borsmenta lecsengéssel." Tovább a teljes cikkhez Ceglédi Panoráma, 2017 június

Kemenczés Olaszrizling 2016

A VinCE magazin 2018 márciusi számában egy híján hatvan Olaszrizlinget teszteltek, ezek közül pedig három olyat ajánlanak, amelyek mindegyike négycsillagos értékelést szerzett a vakteszten, mégis 2000 Ft alatt kapható. Köztük a 2016-os Kemenczés Olaszrizlinget:
"Szalmasárga szín, palackos érleltséget is mutató, jó intenzitású körtés, almás illatok, kis mandula, zöld dió, gyógyfüvek. Érett alapanyag, élénk, telt és ízes. Emelkedett alkoholtartalmú, de finom, fűszeres, gyümölcsös bor ásványos jegyekkel, hosszú utóízzel." Tovább a teljes cikkhez VinCE magazin, 2018 március

Kemenczés Kékfrankos rozé 2017

"Egy jó nyár végi lecsóhoz nem is jöhetett volna jobbkor a Kemenczés Borház Kékfrankos Rozéja piros bogyós gyümölcsáradattal, kellemes savakkal, gazdag beltartalommal és minimális szénsavassággal. Csodásan felkarolták egymást a szájban. Ahogy mi felénk mondani szokás, ez az igazi zamatkaland :)" Tovább a teljes cikkhez Zamatkaland, 2018 augusztus
"Világosabb bíborszín. Közepesen intenzív, fiatalos, cseresznyés illatú bor. Ízében jó arányú és élénk savtartalmú bor, ami laza szerkezettel, friss gyümölcsösséggel és némi szén-dioxiddal párosul." VinCE magazin, 2018 június
"Korrekt, könnyű, szamócás, cseresznyés rosé, leheletnyi maradékcukorral." Tovább a teljes cikkhez Borrajongó blog, 2018 május

Kemenczés Kékfrankos rozé 2016

"Aránylag sötétebb, már-már silleres árnyalatú. Intenzív illata kicsit tutti-fruttis, eperrel, málnával, gyümölcsös túrókrémes felhangokkal. Szájban üde savak, korrekt beltartalom, leheletnyi édességérzet, eper, málna, cseresznye." Tovább a teljes cikkhez Borrajongó blog, 2017 december
"A hegycsúcson jól beérett, idős ültetvények hozamkorlátozással koncentrált minőségű alapanyagot adtak, aminek eredménye lett, hogy a néhány órás héjon áztatás ellenére a lazacszín intenzív málnában bontakozott ki. A friss, üde epres, málnás jegyekkel bíró rozé mind fröccsnek, mind önálló tételként egy szép darab grillezett lazac mellé kiváló." Tovább a teljes cikkhez Ceglédi Panoráma, 2017 június

Kemenczés Kékfrankos 2015

"Érettebb, megállapodottabb, simább, kellően élénk, de nem túlpörgő savakkal. A piros bogyós gyümölcsök, a meggy és a fűszerek mellett enyhe földes jegyek is feltűnnek illatban." Tovább a teljes cikkhez Borrajongó blog, 2018 május

Kemenczés Cabernet Franc 2015

"Illatban eperlekvár, érett piros bogyósok, pici aszalt meggy, szeder, kevés fűszer. Közepes testéhez mérten mindenből annyi van benne, amennyi kell, túlzásoktól mentes, gyümölcsösre hangolt, északias cabernet franc." Tovább a teljes cikkhez Borrajongó blog, 2017 december